PENSIUNEA PRINȚULUI DIN VALEA ZĂLANULUI

Valea Zălanului

Informatii locație

PENSIUNEA PRINȚULUI DIN VALEA ZĂLANULUI
 
 
 
Natură, tradiție și intimitate
Adăpostul și refugiul caracterului intim al Alteței Sale Regale, Prințul de Wales, stă ascuns printre pajiștile și dealurile din Valea Zălanului în Transilvania, România. Proprietatea și-a păstrat autenticitatea specifică Transilvaniei prin restaurarea sa cu grijă, cu ajutorul unor metode și materiale tradiționale. Aceasta este deschisă în prezent pentru a găzdui și distra drumeții singuri din întreaga lume.
 
Filosofia și patrimoniul nostru
Filozofia noastră de restaurare a arhitecturii de patrimoniu este caracterizată de un mare respect pentru texturile și atmosfera clădirilor vechi. Toate camerele au fost restaurate și mobilate cu dragoste cu antichități autentice și (materiale) textile din Transilvania. Modul în care restaurăm casele abandonate este abia vizibil, mai degrabă ar părea că clădirile au înaintat ușor și treptat în vârstă, fără o intervenție recentă. Proprietatea nu trebuie să fie văzută ca o stațiune de vacanță în stilul "shabby chic", ea este autentică, veritabilă în propria armonie, iar oaspeții se simt ca și cum ar sta într-o casă particulară, veche de mai multe secole.
 
Cazare:
Camerele de oaspeți sunt mobilate exclusiv cu mobilier antic din Transilvania, privind inclusiv majoritatea textilelor. În scopul de a crea o atmosferă de pace și liniște nu există nici televiziune sau radio; în schimb, veți găsi o mulțime de cărți interesante pe rafturi. Lipsesc chiar și conexiunile Wi-Fi și acoperirea pentru rețelele de telefonie mobilă, așa încât nu veți avea nici o altă opțiune, ci numai de a vă relaxa și destinde. Fiecare cameră dispune de un ceainic electric, prevăzut cu ceai și cafea.
Proprietatea dispune de 7 camere duble cu baie proprie, în trei vile de patrimoniu, fiecare cu propriile lor terase. O a patra clădire are o suprafață de salon/sufragerie cu un spațiu mare de șemineu și o zonă de relaxare confortabilă pe un palier deasupra bucătăriei. În grădină există, de asemenea, bănci și mese de exterior, șezlonguri și hamace, precum și o șură pentru mic dejun cu un cuptor mare de pâine.
Camera Prințului Charles cu caracteristicile Cabanei Prințului", camera Butlerului și Camera Mătușii Ida.
Vila denumită „Vila de Jos” și Casa de vacanță denumită Vila “Pârâului” dispun fiecare de câte 2 camere, similare ca și dimensiuni. Ambele vile au zone de relaxare în exterior.
 
Toate camerele sunt dotate cu zonă de relaxare, masă, dulap, covoare de lână țesute manual de la atelierul nostru propriu, veioze; cafea, ceai și apă minerală; învelitoare de pat tip pilotă, uscător de păr, articole de toaletă, cărți, hârtie de scris și umbrele. Încălzirea în cameră este asigurată de centrale și/sau sobe de teracotă (cu lemne) din plăci ceramice. Pătuțurile pentru copii pot fi adăugate la cele mai multe camere. Apa de la robinet provine de la izvoarele proprii ale proprietății.
Facilitati:
 
Oaspeții noștri sunt îngrijiți de către personalul local discret care satisface toate nevoile lor. Deplasările, activitățile și mesele dirijate sunt toate disponibile. Oaspeții sunt întâmpinați la sosire cu coniacul nostru ardelenesc local și produsele de patiserie specifice înainte de a fi introduși în camerele lor. Nu există nici semnal TV, radio, internet sau semnal mobil (rețeaua de telefonie fixă este disponibilă). Există o mulțime de cărți, inclusiv ghiduri naturale și puteți, de asemenea, împrumuta binocluri și o lunetă (telescop) pentru a viziona fauna sălbatică din jurul casei.
 
Spălatul este disponibil în schimbul unei taxe reduse. Întâlnirea unor călători serioși din întreaga lume este una dintre caracteristicile speciale ale acestui loc. Mesele sunt servite în mare parte, împreună cu alți oaspeți, cu excepția cazului în care se preferă separat. Camerele sunt dotate cu ceainice pentru pregătirea ceaiului și cafelei proprii, fiind asigurată și apa minerală îmbuteliată. Vă oferim produse locale și obiecte artizanale destinate cumpărări în cadrul unui magazin mic situat în biroul pensiunii. În sat există doar două magazine mici și nici un restaurant. Cel mai apropiat oraș este situat la 20 km distanță (Barót, Baraolt)
 
Activități:
În fiecare zi a săptămânii, oferim o activitate pentru toți oaspeții noștri găzduiți în regim "All Inclusive". Acestea se desfășoară, în mare parte, sub formă de plimbări în natură, plimbări cu cai și căruțe și vizite la artizani locali însoțiți de personal cu cunoștințe vaste și în funcție de sezon. În plus, călăritul este disponibil la grajduri noastre din apropiere, la Sepsikőröspatak/Valea Crișului. Bicicletele sunt disponibile pentru închiriere. În sezonul cald (Mai-Septembrie) sunt oferite cine "al fresco" la apus de soare pe dealurile din împrejurimi, precum și vizite la observatorul faunei sălbatice din apropiere (cea mai mare parte urși și căprioare). Sau pur și simplu relaxați-vă în șezlongurile și hamacele noastre, într-una dintre cele mai armonioase împrejurimi din dealurile subcarpatice ale Transilvaniei. În cazul unor cantități suficiente de zăpadă, oferim, de asemenea, plimbări cu sania trasă de cai, cu clopote, pături și vin fiert.
Nu sunt posibile nici un fel de excursii cu autovehicule motorizate, cu excepția deplasărilor la și de la proprietate.
 
Masa:
Mesele sunt servite împreună ca și "masă comună" dacă nu se solicită altfel. Mâncarea este preparată la fața locului de către personal local, cea mai mare parte din ingrediente locale, în funcție de disponibilitate. Meniurile sunt stabilite pentru fiecare zi a săptămânii și nu este posibilă nici o alegere "à la carte". Ele reflectă arta culinară obișnuită a diferitelor etnii din Transilvania (românească, ungurească, săsească). Solicitările speciale și un regim alimentar trebuie să fie specificate în avans. În timpul zilei, picnicurile și grătarele vor fi servite în cadrul deplasărilor pe jos și a plimbărilor călare. Toate cinele sunt însoțite de o jumătate de sticlă de vin sau o bere pe persoană, incluse în preț. Noi preparăm și un coniac, rachiu local denumit "Székely Köményes" în bucătăria noastră pentru oaspeți. O alegere mică de băuturi cocktail înainte de cină și vin de Porto sunt de asemenea disponibile la un cost suplimentar. În sezonul cald (Mai-Septembrie) cinele "al fresco" la apus de soare pe dealurile din jur sunt oferite la un cost suplimentar.
 
 
Tarife
 

Tip cameră/Tarife

1 noapte/cameră/2 pers.

cu  mic dejun

1 noapte/cameră/2 pers.

demipensiune

1 noapte/cameră/2 pers.

Pensiune completă

1 noapte/cameră/2 pers.

All Inclusive

Auntie Ida’s Room

120 Eur

180 Eur

220 Eur

360 Eur

The Maiden’s Room

140 Eur

200 Eur

240 Eur

380 Eur

The Dwarf’s Room

140 Eur

200 Eur

240 Eur

380 Eur

The Painter’s Room

140 Eur

200 Eur

240 Eur

380 Eur

The Writer’s Room

140 Eur

200 Eur

240 Eur

380 Eur

The Prince’s Room

150 Eur

210 Eur

250 Eur

390 Eur

The Butlser’s Room

150 Eur

210 Eur

250 Eur

390 Eur

 

Activități suplimentare

În satul vecin Sepsikőröspatak / Valea Crișului organizăm lecții de echitație, plimbări călare și excursii pe timp zi:

Lecții pentru adulți și copii pe cai și ponei (45 min.), plimbări călare (1,5-2 ore), și excursii pe timp de zi (3 h cu picnic).

Transferurile (1/2 h pe sens) sunt disponibile. Te rugăm să rezervi în avans!

Organizăm, de asemenea, trasee cu durata de 5 zile în regiune/împrejurimi, despre care ne poți cere mai multe informații prin e-mail. În sezonul cald (mai-septembrie) organizăm mese în aer liber (al fresco) la apus pe dealurile din împrejurimi pentru minim 4 persoane la un cost suplimentar:

Echitație la Valea Crișului (Kőröspatak)

Lecție pentru adulți, durata de 45 min.: 25 EUR/persoană

Lecție cu ponei, durata de 45 min.: 20 EUR/persoană

Plimbare călare, durata 2 h: 45 EUR/persoană - min 2 persoane

Excursie pe timp de zi cu durata de 3 h: 60 EUR/persoană, picnic 20 EUR/persoană - min 2 persoane

Excursie călare pentru 1 persoană - supliment single 50%

În sezonul cald (perioada mai-septembrie) mesele servite în aer liber pe dealurile din împrejurimi se organizează pentru minim 4 persoane și sunt oferite la un cost suplimentar.

  • Transport cu căruța trasă de cai în poiana lui George, situată în cealaltă parte a satului 60 EUR / persoană, cina inclusă
  •  Plimbare pe jos pe dealul situat în vecinătatea casei 45 EUR / persoană, cina inclusă

*Activitățile suplimentare vor fi achitate separat de sejurul rezervat, chiar dacă renunți la o activitate din timpul zilei, inclusă în pachet, pentru a te alătura unei activități suplimentare.

 

 

În plus față de excursiile zilnice, organizăm și activități suplimentare contra cost:

Pachetul "All Inclusive" de persoană, cu loc în cameră dublă matrimonială sau twin, include o băutură de bun venit și cină la sosire, pensiune completă, tururi ghidate și activități în timpul zilei, bilete de intrare, transport și taxe, precum și micul dejun la plecare.  Cina include 1 pahar de pălincă. Masa de pânz nu include băuturi. Băuturile se pot cumpăra pe loc din meniu. Preț: 180-195,- Eur/persoană/noapte, supliment single 20,- Eur/persoană/noapte.

*Rezervarea sejurului va fi confirmată doar după ce vei achita un avans de 50% din suma totală a șederii, prin transfer bancar.

*Rezervarea camerelor costă între 120 și 150,- Eur/noapte. Mic dejun continental complet 10,- Eur. Prânz (3 feluri de mâncare, cu excepția băuturilor) 20,- Eur, cină (3 feluri de mâncare, 1 pahar de pălincă) 30,- Eur. Băuturile se pot cumpăra pe loc din meniu. Activități în timpul zilei conform programului 90,- Eur / persoană inclusiv transport, ghid și taxe de intrare, cu excepția băuturilor.

*Copiii cu vârste sub 14 ani beneficiază de o reducere de 50% din valoarea totală a sejurului, iar copiii cu vârste sub 4 ani beneficiază de gratuitate dacă sunt cazați în camera părinților/ cu părinții.

Toate băuturile și serviciile suplimentare, cum ar fi tururile de observare a urșilor și cele de echitație, vor fi achitate separat. Mulți dintre oaspeții noștri aleg să completeze sejurul petrecut la noi cu un pachet "All Inclusive" la casele de oaspeți din Miklósvár / Micloșoara.

 

 

Transferurile pe fiecare sens se organizează pentru minim 2-3 pasageri. Tariful per transfer va fi dublu, în situația în care acestea vor fi operate pentru un singur pasager. Rezervările pentru mai mult de 3 pasageri beneficiază de reduceri (vă rugăm să întrebați personalul).

De la/către aeroportul din Târgu Mureș 85 EUR / persoană

De la/către aeroportul din București 100 EUR / persoană

Preluare din centrul Bucureștiului 110 EUR / persoană

De la/către aeroportul din Sibiu 90 EUR / persoană

De la/către aeroportul din Cluj-Napoca 110 EUR / persoană

De la/către Gara din Brașov 45 EUR / persoană

De la/către Gara din Sighișoara 60 EUR / persoană

De la/către Gara din Sfântu Gheorghe 35 EUR / persoană

De la/către Viscri 50 EUR / persoană

De la/către Miklósvár 32  EUR / persoană (GRATUIT pentru pachetele all-inclusive achiziționate la Miklósvár-Zalánpatak)

De la/către Kőröspatak (Centru de echitație) 32EUR / persoană 

Taxă suplimentară pentru timpul de așteptare: 5 EUR / oră

 

Cerere ofertă