PENSIUNEA CONTELUI KALNOKY

Micloșoara

Informatii locație

MICLOȘOARA
 
 
Localizare: Pensiunea Contelui Kalnoky, este situată în satul Micloşoara, judeţul Covasna. Căsuţele, ca şi întreg satul păstrează caracteristicile Transilvaniei de altă dată, armonia dintre om şi natură.
Cazare: Pensiunea este alcătuită din căsuţe vechi, ţărăneşti, restaurate cu grijă, mobilate în stil tradiţional secuiesc.
Oaspeţii au posibilitatea să viziteze zilnic locuri importante din împrejurimi, însoţiţi de un ghid specializat, cunoscând astfel moştenirea culturală şi naturală, istoria, tradiţiile şi frumuseţile zonei.
Program „all inclusive” ce include: pensiune completa cu vin, mese à la carte, tururi, activitati, taxe intrari
 
Tarife cazare

 

Tip cameră/Tarife

1 noapte/cameră/2 pers.

cu  mic dejun

1 noapte/cameră/2 pers.

demipensiune

1 noapte/cameră/2 pers.

Pensiune completă

1 noapte/cameră/2 pers.

All Inclusive

The Count’s Room

105 Eur

165 Eur

205 Eur

346 Eur

The Countness’s Room

105 Eur

165 Eur

205 Eur

346 Eur

Uncle Imre’s Room

105 Eur

165 Eur

205 Eur

346 Eur

The Witch’s Room

105 Eur

165 Eur

205 Eur

346 Eur

The Shepherd’s Room

130 Eur

190 Eur

230 Eur

370 Eur

The Hussar’s Room

130 Eur

190 Eur

230 Eur

370 Eur

Tip cameră/Tarife

1 noapte/cameră/4 pers., cu  mic dejun

1 noapte/cameră/4 pers.

demipensiune

1 noapte/cameră/4 pers.

Pensiune completă

1 noapte/cameră/4 pers.

All Inclusive

The Ghost’s Suite

200 Eur

320 Eur

400 Eur

680 Eur

The Prince’s Suite

240 Eur

360 Eur

440 Eur

720 Eur

 

Activități:

Luni:

Ținutul Secuiesc-Ziua Meșteșugarilor

Oamenii din Secuime, care se mai numesc Székely (sau secui), se mândresc cu o arhitectură, un dialect și o cultură aparte. În multe sate din Ținutul Secuiesc meșteșugul se transmite în continuare din generație în generație. Vom vizita un atelier de țesut sau vom merge la cimitirul satului unde veți descoperi totemuri în loc de crucile obișnuite. Apoi mergem la un atelier de sculptură în lemn, precum și o veche, dar funcțională moară de apă.

Prânzul va fi la casele de oaspeți.

Secuii sunt vorbitori de limba maghiară, iar ghidul care vă va însoți va facilita comunicarea și va explica numeroasele particularități ale acestei zone pline de culoare și ale oamenilor locului.

Marți:

Ne îndreptăm spre Valea Zălanului (Zalánpatak) unde vom vizita refugiul natural al Alteței Sale Regale Prințul de Wales, ce se află cuibărit printre pajiști și dealuri. Vom face o scurtă plimbare prin natură, iar pe drum vom vedea o mofetă (gaze rezultate din emanaţiile postvulcanice existente) și o baie tradițională publică cu apă minerală. Masa de prânz se servește la casa de oaspeți a Prințului de Wales.

 

Miercuri: Cheile Vârghișului și Peștera Merești

Mergem la aproximativ 25 km la nord de Micloșoara, în defileul râului Vargyas (Cheile Vârghișului), la peștera Merești. Pe timpul iernii, sute de stalagmite din gheață cu formă de om se conturează în deschiderea peșterii de la mijlocul stâncii. Este un loc al multor legende, și se spune că Fluierașul Fermecat ar fi apărut aici cu copiii răpiți din Hamelin (care au devenit ulterior coloniștii sași din Transilvania). Prânzul va fi sub formă de picnic și se va servi la intrarea în peșteră sau afară. După ce vom trece mai multe podețe care traversează râul, vom explora intrarea în peșteră și sălile sale impresionante, populate de colonii de lilieci (mai ales pe timpul iernii). Cei interesați de drumeții, pot urca pe culme și se pot plimba de-a lungul pajiștilor cu flori sălbatice, de unde vor avea o vedere panoramică minunată asupra defileului. Urcarea este de dificultate medie.

 

Joi: Excursie la Lacul de Smarald de la Racoșul de Jos

Racoșul de Jos este situat pe malul vestic al râului Olt. Localitatea a fost cândva centrul unei prospere industrii miniere de exploatare a bazaltului. Această zonă, cunoscută sub numele de Complexul Geologic Racoșul de Jos este o rezervație naturală de tip geologic. Specifice locului sunt coloanele negre de bazalt situate în apropierea satului. La câteva sute de metri de Complexul Geologic se află Lacul de Smarald, format într-un crater vulcanic. Prânzul va fi sub formă de picnic și se va servi la Lacul de Smarald. Vom continua cu o vizită la Castelul Sükösd-Bethlen, construit în secolul al XVII-lea, care este situat în centrul satului.

 

Vineri: Ziua satului la Miklósvár (Micloșoara)

Cea mai bună metodă de a descoperi locuri noi este mergând pe jos. Ne vom aventura pe dealurile din jurul satului. La casele de oaspeți ți-am pregătit bețe de drumeție și binoclu pentru a privi păsările. În funcție de anotimp, vom găsi multe flori sălbatice, inclusiv orhidee primăvara, ciuperci de pădure vara și toamna, și urme de animale sălbatice în zăpadă pe timpul iernii. Prânzul este servit la casa de oaspeți.

După-amiază, te invităm să-ți testezi abilitățile de meșteșugar participând la activitățile tradiționale transilvănene organizate la Stone Pub. Vom petrece restul zilei la Castelul contelui Kálnoky, amenajat în stil renascentist și recent restaurat, unde vei putea admira interioarele specifice secolelor trecute. *Opțional: La cerere, sunt disponibile pentru copii plimbări cu poneii sau cu căruța trasă de ponei, la un cost suplimentar.

 

Sâmbătă: Plimbare cu căruța trasă de cai

Explorăm frumoasele împrejurimile din Micloșoara cu căruța trasă de cai. Ne vom plimba prin acest peisaj pitoresc străbătând dealuri și văi, pajiști cu flori sălbatice și păduri. Vom vedea săteni la lucrul pământului, folosind metode și unelte tradiționale de mult uitate în lumea occidentală și veti avea posibilitatea de a vizita stăna din apropiere. În tot acest timp te vei bucura de o panoramă superbă asupra satelor înșirate de-a lungul râului Olt, care străbate valea. Prânzul va fi sub formă de picnic sau grătar și se va servi într-un loc pitoresc.

După-amiază, bucătarii te vor ajuta să prepari prăjitura noastră tradițională pregătită la foc de lemne (kürtőskalács- cozonac secuiesc).  Fierarul satului îți va arăta cum bate fierul fierbinte, în vechiul său atelier.

 

 Duminică: Vânătoare de comori

Îți propunem o vânătoare de comori în grădina Castelului Kálnoky, suficient de antrenantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Fie că este o goană după comori sau găsirea mai multor piese ce alcătuiesc un puzzle, echipele trebuie să lucreze împreună pentru a rezolva indicii și a desluși misterul. Este o metodă distractivă prin care vei putea explora parcul castelului și vei afla informații interesante despre castel și Muzeul Vieții Transilvănene. Prânzul se va servi la casa de oaspeți.

După-amiază e liber la relaxare. Căsuțele sunt situate în curți spațioase, iar pe unele acoperișuri din apropiere se pot vedea berze cuibărite. Bucură-te de o carte, o ceașcă de ceai sau cafea în grădină.

 

Program opțional de zi 1

Țara Sașilor: Viscri (Deutschweißkirch, Szászfehéregyháza) și  Sighișoara  (Schäßburg, Segesvár).

Viscri este unul dintre cele mai bine conservate sate săsești și este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Biserica fortificată este una dintre cele mai emblematice biserici fortificate de origine saxonă din Transilvania. Satul a fost salvat de la degradare cu ajutorul organizațiilor caritabile internaționale, inclusiv prin sprijinul Prințului de Wales. Vom vizita proprietatea domniei sale, care este în prezent un centru educațional pentru meserii rurale.

Prânz în Sighișoara la un restaurant din piața centrală.

Sighișoara este unul dintre cele șapte mari orașe săsești ce datează din secolul al XIII-lea și este, de asemenea, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici s-a născut Vlad Țepeș. Vechea cetate se ridică impunătoare peste cartierele mai noi ale orașului. Vom vizita Cetatea, Turnul cu Ceas, Biserica Mănăstirii, câteva dintre cele paisprezece turnuri de apărare, denumite după diferite bresle meșteșugărești, și vom urca pe Scara Școlarilor pentru a ajunge la biserica restaurată de pe deal și la cimitirul săsesc.

Program opțional de zi 2

Castelul Bran (Törzburg, Törcsvár) și biserica evanghelică fortificată din Prejmer, ridicată de călugării cistercieni (Tartlau, Prázsmár).

În romanul său, „Dracula”, Bram Stoker portretizează ținutul Transilvania, deși scriitorul nu a vizitat niciodată această regiune. Castelul Bran, devenit deja sinonim cu contele Dracula datorită aspectului său dramatic, domină întreaga vale fiind poziționat pe un vârf de colină. Cunoscut și sub numele de „Castelul lui Dracula", Castelul Bran a fost, de fapt, reședința de vară a Reginei Maria a României, care a transformat interiorul castelului într-un spațiu feeric cu elemente romantice.

Prânzul va fi servit în Bran.

Această uimitoare biserică fortificată din Prejmer (Tartlau) a fost construită de călugării Ordinul Cistercian, şi fortificată două secole mai târziu printr-un sistem impresionant de ziduri inelare cu dublă incintă. Aceasta a servit drept refugiu pentru sute de oameni din satele învecinate, datorită dispunerii sale pe mai multe etaje. Biserica a supraviețuit multor asedii otomane, dar și-a păstrat în mare parte structura originală.

Cerere ofertă